Natursporter

Det er fint å drive med sport utendørs. Da får man både frisk luft, mosjon og gode naturopplevelser. Naturen er et spennende sted, og sportsmulighetene er mange. Noen idretter krever mye utstyr, mens andre idretter nesten ikke krever noe utstyr.

Løp eller ta skiene fatt

Den aller enkleste natursporten er løping. Løping kan varieres veldig mye, man kan løpe på veien, i strandkanten, i skogen eller på fjellet. Når man varierer underlaget og terrenget, får man ekstra god trening. Det kan være vanskelig å drive med løping om vinteren, men man kan gå på ski eller truger. Langrenn er veldig fin trening, og man kommer seg ut på vinters tid.

Klatring og sykling gir god trening

Klatring er også en fin sport som kan drives på ulike nivåer. Det skilles mellom sportsklatring og fjellklatring. Sportsklatring er godt egnet også for mindre erfarne klatrere, mens fjellklatring er for mer erfarne klatrere. Sykling er også en fin måte å oppleve naturen, og samtidig få litt mosjon. Man kan sykle på vanlig vei, eller man kan velge terrengsykling, dersom man vil ha litt ekstra utfordring.

Terrengsykling er populært

Terrengsykling, også kalt mountainbike, er en konkurransesport, og det ble arrangert verdensmesterskap i terrengsykling i Hafjell i år. Arrangementet ble en stor suksess. Mange norske syklister deltok, blant annet regjerende norgesmestere Edvard Vea Iversen og Gunn-Rita Dahle Flesjå og U23-rytter Sondre Kristiansen. Flere av de norske utøverne har tidligere fått gode odds på bettingsider og Kristiansen, Dahle Flesjå og Vea Iversen kommer nok til å få relativt lave odds før kommende konkurranser, basert på nylige resultater.

Morsomt med vannsport

Dersom man foretrekker å drive med vannsport, er det også mange muligheter for det i Norge. Man kan drive med kanopadling eller elvepadling. Svømming passer best innendørs om vinteren, men om sommeren er det mange muligheter til svømming utendørs. Triatlon har også blitt en populær sport i Norge. Der kombinerer man svømming, sykling og løping, og mange av løpene arrangeres i vakker natur.