Skap din drømmehage

Mange har en liten jordflekk ved huset, men er usikre på hva de kan bruke den til. Det er mye man kan få til, uansett hvor stort areal vi snakker om. Det er nemlig ikke så vanskelig å skape din drømmehage – i prinsippet handler det om viljen. Har du lyst, har du lov, og har du lov er det bare å sette i gang.paddock horse_439336048

Skap dine egne omgivelser

For deg som setter pris på å tilbringe tid i grønne omgivelser, er det fint å skape din egen oase rett utenfor døra. Bruk dine favorittblomster, vev inn litt struktur med kurver i bambus, sett opp et gjerde som du kan la klatreplanter som klematis, rådhusvillvin og bergflette dekke til over tid. Ikke bare vil en flott hage øke boligprisen, den blir også ditt favorittsted for å la tankene fly.

Romantiske hager

Vi anbefaler at du tenker dimensjoner, slik at hagen din får dybde, og at du bruker både hekker og trær som dekorasjon sammen med blomster – dersom du har plass nok. Det er mange gode alternativer å finne på nett – ta en titt på de flotte ferdige hekkene fra Plantavia som skjermer deg fra omgivelsene. Når du har skapt rammen, gjelder det å fylle «bildet». Og drømmehagen kan være fylt av krukker, og krukkene kan fylles med mange spennende planter og blomster.

Fargetoner og underlag

Vi skal ikke skape forestillingen om drømmehagen for deg, men et par smarte råd kan vi vel gi. Fargetoner er viktig i en elegant, naturlig og avslappende hage. Det er best å holde seg til nøytrale fargetoner. Husk også på underlaget – du kan dekke bakken med fin mosaikk av stein eller lignende. Det viktigste er at bar jord ikke synes, det er alle hageeksperter enige om. Husk å inkludere flerårige planter, slik at det alltid er noe vakkert å titte på.